Hopp til innhold
SubjectMaterialFagstoff

Fagstoff

Fløterand

Fløterand er en klassisk norsk dessert som passer perfekt sammen med frukt, bær og kompott.

FooterHeaderIconFooter iconLK06
Fløterand i en serveringsbolle, pyntet med jordbær, bringebær og blåbær. Rød saus servert i skål ved siden av. Foto.

Fløterand er en type fløtepudding der fløten ikke skal varmes opp under tilberedningen.

Framgangsmåte

Fløterand består av fløte, melis, smaksstoff og gelatin.

  1. Pisk kremfløte lett.
  2. Tilsett melis og smak.
  3. Tilsett smeltet gelatin.
  4. Fyll massen i ei fuktet form.
  5. Sett til avkjøling.

Video

I denne videoen viser vi hvordan man lager en fløterand.

Sist oppdatert 14.10.2020
Tekst: Jannike Gausdal (CC BY-SA)

Læringsressurser

Undervisningsfilmer om desserter