Hopp til innhold

Du er nå inne i en læringssti

Introduksjon

CC BY-SA

I denne guiden (læringsstien) går vi gjennom stegene som trengs for å sette opp en fysisk testlab med Windows Server 2019-servermaskin, Windows 10-klient og UniFi-nettverk. Oppsettet simulerer sentrale deler av et oppsett som kan være aktuelt for driftsmiljøet til en liten bedrift.

Guiden dekker installasjon av operativsystem, oppsett av grunnleggende nettverk, oppsett av domenekontroller, Hyper-V, DNS og DHCP-tjeneste på serveren. Vi ser også på oppretting av OU-er og domenebrukerkontoer. Til slutt i guiden gjør vi første pålogging med domenebrukerkonto på klientmaskinen.

Denne guiden (læringsstien) er en forenklet versjon med mindre fagstoff om tjenestene underveis i veiledningen. Den utvidede versjonen heter «Datalab med Windows Server og UniFi-nettverk (utvidet)».

For å gjennomføre denne guiden trenger du to datamaskiner (én vil fungere som server, og den andre er klient). (Obs: Eksisterende operativsystem og data på disse maskinene vil bli slettet i prosessen.) Du trenger en Ubiquiti UniFi-ruter (som USG) og en svitsj (helst også av typen UniFi), og du vil trenge nettverkskabler, tastatur, mus og skjerm.
Hvis du ikke har UniFi-basert nettverksutstyr, har vi egne læringsstier for slike oppsett. Snakk med læreren din om hvilken sti du skal følge.

Du trenger internettilgang til ruteren og en minnepenn som brukes til å lage installasjonsmedium. (Obs: Eksisterende innhold på minnepennen vil bli slettet i prosessen.)