Hopp til innhold

Spillefilm

Fast Food Nation

Fast Food Nation er en amerikansk dramakomedie om hurtigmat, kritikkverdige arbeidsforhold og etiske problemstillinger knyttet til dyrevelferd og miljø. Filmen er regissert av Richard Linklater

Om filmen

Don Anderson er markedssjef ved den amerikanske hurtigmatkjeden Mickey's. En dag blir Don innkalt til et møte med direktøren i selskapet. Han er bekymret. To engasjerte studenter har analysert innholdet i burgerne og funnet store mengder bakterier. Det viser seg at kjøttet i burgerne er blandet med kumøkk.

Don blir sendt av gårde til Colorado for å se hvor kjøttet som burgerne er laget av, kommer fra. Han oppsøker kjøttfabrikken Uni-Global Meal Packing. Fabrikken har det nyeste innen teknologi, arbeiderne bruker hansker og hvite frakker, og det er rustfritt stål overalt. Don finner ingen god forklaring på hvordan kumøkka har blitt blandet med kjøttet.

Etter å ha snakket med en kvegbonde som pleide å levere kveg til fabrikken, bestemmer Don seg for å undersøke produksjonen nærmere. Under overflaten skjuler det seg et fryktregime med illegale meksikanske arbeidere som jobber under elendige arbeidsforhold i slaktehallen.

CC BY-SASkrevet av Tina Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 11.05.2023

Læringsressurser

Miljø