Kontrollspørsmål om egg - Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1) - NDLA

Hopp til innhold
Oppgave

Kontrollspørsmål om egg

Etter å ha jobbet med temaet egg kan du teste deg selv ved å svare på disse spørsmålene.

Egg

  1. Tegn et tverrsnitt av et egg og sett navn på de forskjellige delene.
  2. Hva kjennetegner et A-egg?
  3. Hvordan bør egg lagres?
  4. Nevn fem av eggets egenskaper – og forklar hvordan vi kan utnytte disse egenskapene.
  5. Hvorfor pasteuriseres eggeprodukter?
  6. Hvilken type stekepanne bør vi bruke til steking av egg?
  7. Hvorfor stikker vi hull i egget før vi koker det?
  8. Hvorfor bruker vi eddik i vannet når vi posjerer egg?
  9. Hva skjer med proteinene i egget når du varmebehandler det?
Skrevet av Ketil Lyngvær.
Sist faglig oppdatert 02.04.2020