Tilberedningsmetoder for egg - Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1) - NDLA

Hopp til innhold
Arbeidsoppdrag

Tilberedningsmetoder for egg

Prøv forskjellige tilberedningsmetoder for egg. Vurder kvaliteten på de ferdige produktene og hvilken metode som gir best resultat.

Utstyr du trenger

  • egg
  • kjele
  • stekepanne
  • tidsur
  • salt
  • vann/melk

Del 1. Gjennomføring

  1. Finn ut hvor lenge et egg må kokes for å bli bløtkokt eller hardkokt.

    • Kok ett egg bløtkokt og ett egg hardkokt.

  2. Hvordan skal egg posjeres? Finn ut hvordan dette gjøres, ved å se på videoen under Relatert innhold.

    • Posjer tre fine egg.

  3. Omelett kan lages på forskjellige måter og med mange forskjellige smaker.

    • Finn en oppskrift på omelett, og lag en omelett.

Del 2. Vurdering

Vurder de kokte eggene, de posjerte eggene og omeletten.

  • Hvordan ble resultatet?
  • Er det noe du gjorde feil eller kunne ha gjort annerledes?
  • Hva har du lært?

Husk å oppgi koketida for de kokte eggene. Var dette som forventet?

Relatert innhold

Skrevet av Einar Martin Kålen.
Sist faglig oppdatert 14.04.2020