Prøv forskjellige tilberedningsmetoder for egg. Vurder kvaliteten på de ferdige produktene og hvilken metode som gir best resultat.

Utstyr du trenger
- egg
- kjele
- stekepanne
- tidsur
- salt
- vann/melk
Del 1. Gjennomføring
Finn ut hvor lenge et egg må kokes for å bli bløtkokt eller hardkokt.
Kok ett egg bløtkokt og ett egg hardkokt.
Hvordan skal egg posjeres? Finn ut hvordan dette gjøres, ved å se på videoen under Relatert innhold.
Posjer tre fine egg.
Omelett kan lages på forskjellige måter og med mange forskjellige smaker.
- Finn en oppskrift på omelett, og lag en omelett.
Del 2. Vurdering
Vurder de kokte eggene, de posjerte eggene og omeletten.
- Hvordan ble resultatet?
- Er det noe du gjorde feil eller kunne ha gjort annerledes?
- Hva har du lært?
Husk å oppgi koketida for de kokte eggene. Var dette som forventet?

CC BY-SASkrevet av Einar Martin Kålen.
Sist faglig oppdatert 14.04.2020