Hopp til innhold

Oppgave

Varianter av sjokolademousse

Sjokolade finnes i mange varianter og kvaliteter. Hvor mye kakaomasse og tilsatt sukker sjokoladen inneholder, påvirker både smak og konsistens på produktet.

Sjokolademousse i en hvit skål, pyntet med friske bringebær. Foto.

Oppgave

Gå sammen i par og lag sjokolademousse. Fordel slik at noen grupper bruker hvit sjokolade, noen grupper bruker melkesjokolade, og noen grupper bruker mørk sjokolade.

Lag forskjellige varianter av sjokolademousse, og vurder smak og konsistens på de forskjellige variantene.

Sjokolademousse med to ingredienser

Ingredienser

Til 12 personer.

  • 5 egg

  • 150 g sjokolade

Framgangsmåte

  • Skill eggene i plommer og eggehviter.

  • Smelt sjokoladen over vannbad.

  • Stivpisk eggehvitene.

  • Rør inn eggeplommer i den smelta sjokoladen.

  • Løft inn de stivpiska eggehvitene i sjokoladen, 1/3 av gangen. Ha over i glass, i en egnet form eller i sprøytepose for å sprøyte ut moussen.

Smak og vurder

  • Er det stor forskjell i smak?

  • Er det stor forskjell i konsistens?

  • Hvilken synes dere smakte best?

Sist faglig oppdatert 19.05.2022
Skrevet av Einar Martin Kålen

Læringsressurser

Desserter

Fagstoff

Oppgaver og aktiviteter