Hopp til innhold

Arbeidsoppdrag

Lukt, smak og konsistens

I denne praktiske oppgaven skal du sammenligne og diskutere konsistens, smak og utseende på parfaiter og vaniljekrem.
Jorbær parfait tatt fra en form og lagt fint opp på tallerken. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Oppgave – parfait

Lag en grunnoppskrift på parfait av 1 l fløte. Tøm denne smeten i fire ulike boller, og bland inn:

1. bolle: 100 g moste og passert bringebær
2. bolle: 1 dl sterk espresso
3. bolle: 3 cl rom eller en valgfri likør
4. bolle: 25 g hakkede nøtter og 25 g hakket sjokolade

Legg parfaiten i former og sett dem i frysen til dagen etter. Sammenlign konsistensen på de fire parfaitene. Hvem har den beste konsistensen? Beskriv konsistensen for alle fire. Diskuter hvordan du kan justere konsistensen for de to som kom dårligst ut.

Oppgave – vaniljekrem

Lag en 0,5 liter ekte vaniljekrem og 0,5 liter kaldrørt vaniljekrem. Beskriv smak, lukt, konsistens og utseende på begge. Vurder kremene opp mot hverandre. Gi eksempler på bruken av disse to kremene, og begrunn svaret ditt.

CC BY-SASkrevet av Gro Birgitte Eriksson.
Sist faglig oppdatert 28.09.2022

Læringsressurser

Desserter