Hopp til innhold

Råvarer og produksjon (Utgått) (RM-KOS vg2) (LK06)

Dette faget følger en utgått læreplan.

Råvarer og produksjon

Både som kokk og servitør må du ha god kunnskap om råvarer og produksjon. Kokken må få fram den beste smaken fra råvarene og dermed gi gjesten en god matopplevelse. Servitøren skal også informere gjesten om menyen og allergener, og må derfor ha god greie på rettens innhold.

Læringsressurser

Råvarer og produksjon

Fisk

Norsk fisk er i verdensklasse. Norge har lange tradisjoner med fiske og fangst av sjømat og eksporterer enorme mengder fisk til hele verden. Fisk er sunt, godt og kan tilberedes på mange ulike måter.

Fiskearter i norske farvann

Norge er en fiskerinasjon. Vi har en lang kystlinje, og mange arbeidsplasser er knyttet til fiske, oppdrett og bearbeiding av fisk. Her er en oversikt over fiskearter som finnes i norske farvann. Du kan lese mer om hver enkelt art i fagartiklene i dette emnet.

Læringsressurser

Fiskearter i norske farvann