Podkast: Gründervirksomhet og bærekraft
Sophie Wiik er opptatt av å jobbe for at bærekraftig livsstil skal være lett tilgjengelig for alle. Hun brenner for miljø, gjenbruk og redusert forbruk, og er svært opptatt av å vise hvordan bærekraft og økonomi går hånd i hånd ved hjelp av sirkulære forretningsmodeller.
Sophie ble opptatt av matsvinnproblematikken da hun drev med dumpster diving i studietiden, og hun drømmer om at all mat skal havne i magen og ikke i søpla.
Sophie Wiik var med å starte Too Good To Go i København i 2015, som nå er verdens største nettbaserte markedsplass for overskuddsmat. Videre er hun grunnleggeren av den storstilte redningsaksjonen for norsk restemat, Too Good To Go Norge AS, som ble startet opp i januar 2016. Sophie eide og ledet Too Good To Go Norge AS frem til hun solgte seg ut i mars 2019. Hun er fortsatt aksjonær i Too Good To Go ApS, som er basert i Danmark.
Sophie er også investor og styremedlem i Fjong, en plattform for bærekraftig mote, i tillegg til å være involvert i flere andre grønne prosjekter.
Du kan høre mer om Sophie Wiik sin spennende gründerreise med fokus på bærekraft i podkasten nedenfor. Hva med å høre på podkasten mens du går en tur eller kanskje setter deg ut i sola? God lytt!
Ta gjerne en diskusjon i klasserommet etter å ha hørt på podkasten.
Spørsmål til podkasten
Hva er gjennomgående i Sophie Wiik sitt gründerskap?
Hva mener Sophie Wiik er verdens største forretningsmulighet? Tenker dere det samme? Hvorfor/hvorfor ikke?
Hva menes med "grønn innovasjon", og hvordan defineres dette i podkasten?
Hvilke råd har Sophie Wiik å gi til grønne innovatører?
Ble dere inspirert av å høre om Sophie Wiik sin gründerreise?