Hopp til innhold

Serier

Podkast: Gründervirksomhet og bærekraft

Sophie Wiik
kan kalles både grønn gründer, investor, foredragsholder og matredder. I podkasten får vi høre Sophie Wiik sin gründerreise med Too Good To Go, en markedsplass for overskuddsmat for å bekjempe matsvinn.
Portrettbilde av Sophie Wiik. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Sophie Wiik er opptatt av å jobbe for at bærekraftig livsstil skal være lett tilgjengelig for alle. Hun brenner for miljø, gjenbruk og redusert forbruk, og er svært opptatt av å vise hvordan bærekraft og økonomi går hånd i hånd ved hjelp av .

Sophie ble opptatt av matsvinnproblematikken da hun drev med dumpster diving i studietiden, og hun drømmer om at all mat skal havne i magen og ikke i søpla.

Sophie Wiik var med å starte Too Good To Go i København i 2015, som nå er verdens største nettbaserte markedsplass for overskuddsmat. Videre er hun grunnleggeren av den storstilte redningsaksjonen for norsk restemat, Too Good To Go Norge AS, som ble startet opp i januar 2016. Sophie eide og ledet Too Good To Go Norge AS frem til hun solgte seg ut i mars 2019. Hun er fortsatt aksjonær i Too Good To Go ApS, som er basert i Danmark.

Sophie er også investor og styremedlem i Fjong, en plattform for bærekraftig mote, i tillegg til å være involvert i flere andre grønne prosjekter.

Du kan høre mer om Sophie Wiik sin spennende gründerreise med fokus på bærekraft i podkasten nedenfor. Hva med å høre på podkasten mens du går en tur eller kanskje setter deg ut i sola? God lytt!

Gründervirksomhet & bærekraft

0:00
-0:00

Ta gjerne en diskusjon i klasserommet etter å ha hørt på podkasten.

Spørsmål til podkasten
  • Hva er gjennomgående i Sophie Wiik sitt gründerskap?

  • Hva mener Sophie Wiik er verdens største forretningsmulighet? Tenker dere det samme? Hvorfor/hvorfor ikke?

  • Hva menes med "grønn innovasjon", og hvordan defineres dette i podkasten?

  • Hvilke råd har Sophie Wiik å gi til grønne innovatører?

  • Ble dere inspirert av å høre om Sophie Wiik sin gründerreise?

CC BY-SASkrevet av Elisabeth Thoresen Olseng.
Sist faglig oppdatert 15.01.2021

Læringsressurser

Forretningsidéer og mål