Hopp til innhold
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgave

Romanen min

Når du skriver en litterær analyse, må du starte med å presentere teksten for leseren. Finn informasjon om den romanen du har valgt å analysere.

FooterHeaderIconFooter iconLK20
Elever i klasserom. Foto.
Når du jobber med litteratur, fins det ofte ikke fasitsvar. Da er det ekstra kjekt å ha noen å tenke sammen med!

Oppdrag: Finn informasjon om romanen

Fakta om romanen

Når du skriver innledninga til en litterær analyse, er det viktig å presentere romanen for leseren. Ei god innledning inneholder tittelen på romanen, navnet på forfatteren samt forlag og år romanen blei utgitt.

Hvorfor valgte du denne romanen?

Kjente du kanskje til forfatteren eller boka fra før? Var det omslaget som virka forlokkende, eller anbefalte noen denne romanen for deg? Kanskje var det noen som bestemte at det var denne romanen du skulle lese?

Hva tror du romanen din kommer til å handle om?

Se nøye på tittelen, bildene på omslaget og les vaskeseddelen på romanen. Vaskeseddel kalles teksten som du finner på baksiden eller inne i omslaget på boka. Kan hende vet du også litt fra før om hva romanen handler om?

Bruk informasjonen som du har til nå og gjør deg noen antakelser om hva romanen kan handle om. Tenk på mulige konkrete hendelser, på utfordringer som karakterene kanskje vil bli nødt til å forholde seg til, og på tematikk.

Jobb gjerne sammen med sidemannen din. Når dere er ferdige, presenterer dere for hverandre hva dere har funnet ut. Husk skriftlige notater på alt, og samle notatene i mappa di.

Sist oppdatert 23.05.2019
Tekst: Jorunn Øveland Nyhus (CC BY-SA)

Læringsressurser

Episk diktning

MenuBook

Læringssti

MenuBook

Fagstoff

MenuBook

Oppgaver og aktiviteter

MenuBook

Kildemateriale