Skreikjakar
Dumplingsdeig
Ingrediensar
150 g kveitemjøl
75 g vatn
¼ ts salt
Framgangsmåte
Bland ingrediensane i ein miksar i ca. 30 sekund.
Klem deigen godt saman, og pakk han i plastfolie. La deigen kvile i 5–10 minutt.
Kjevle ut deigen i ønskt storleik med pastamaskin eller kjevle.
Stikk ut runde emne i deigen med ein utstikkar.
Skreikjakefyll
Ingrediensar
150 g skreikjakar
1 ms smør
zest av 1 sitron
½ ts salt
1 ts sitronjus
60 g sellerirot
litt finkutta graslauk
Framgangsmåte
Steik kjakane i middels varm steikepanne med smør i ca. 1 minutt på kvar side.
Skrell sellerirot, og kutt ho i små firkantar.
Tilset sellerirot i panna, og steik vidare i ca. 2 minutt.
Smak til med sitronzest, salt, graslauk og sitronjus.
Fyll dumplingsdeigen med torskekjakefyllet, og brett i ønskt form
Kok dumplingane i kokande vatn med salt i ca. 3–4 minutt.
Ingrediensar
1 liter fiskekraft
10 g tørka tang
litt salt
Framgangsmåte
Kok opp fiskekraft i ein kjele.
Tilset tørka tang, og la krafta trekke på låg varme i ca. 10–15 minutt.
Sil av tangen, og smake til med salt. Ta vare på tangen, kutt han i fine bitar og server som garnityr i fiskeconsomméen.
Servar dumplings og consommé med persille, graslauk, vårlauk eller urteolje. Pynt gjerne med etande blomstrar.