Skrei sous vide
Oppskrifter til hovudretten av skrei som Mymint lagar i filmen, finn du her:
Ingrediensar
2 store poteter
100 g smør (til steiking og potetkrem)
100 g fløyte
litt salt
Framgangsmåte
Skrell potetene og legg dei over i kaldt vatn i ca. 10 minutt.
Kutt potetene i skiver på ca. 2,5–3 cm.
Stikk ut potetskivene med ein rund utstikkar eller skjer dei til for hand.
Steik potetskivene i smør i middels varm panne til dei er møre.
Ha avskjeret frå potetene i ein kjele med vatn, og kok det mørt.
Hell av vatnet, mos potetene og smak til med fløyte, smør og salt.
Ingrediensar
2 gulrøter
1 liter grønsakskraft
2 ms sennep
1 ms honning
Framgangsmåte
Skrell gulrøtene og del dei i to. Form gjerne gulrøtene slik at dei får ein fin fasong.
Kok opp grønsakskraft og la gulrøtene trekke i krafta til dei er møre.
Bland saman honning og sennep.
Ta opp gulrøtene frå krafta når dei er møre, og smør dei med senneps- og honningglace.
Server gjerne gulrøtene med litt sylta sennepsfrø på toppen.
Ingrediensar
80 g grøne erter
40 g sylta raudlauk
50 g urteolje
2 ms sitronjus
½ ts salt
1 ms solsikkeolje
Framgangsmåte
Steik grøne erter i litt solsikkeolje.
Kutt sylta raudlauk i små bitar.
Smak til dei grøne ertene med sylta lauk, sitronjus, urteolje og salt.
Ingrediensar til reduksjon
2 stk. laurbærblad
200 g sjalottlauk
2 g heil pepar
40 g eplesidereddik
200 g kvitvin
300 g vatn
20 g kaperslake
Framgangsmåte
Skrell og finhakk sjalottlauken.
Ha alle ingrediensane i ein liten kjele og set på kok.
Reduser til halvparten.
Ingrediensar til hollandés
150 g smør
35 g eggeplomme
2 g salt
50 g vatn
40 g reduksjon
10 g sitronjus
Til topping: rista fennikelfrø-pulver
Framgangsmåte
Ha alle ingrediensane i ein vakuumpose.
Damp posen i dampomn på 70 gradar i ein halv time.
Køyr opp blandinga med ein stavmiksar.
Hell over i ein espumaflaske.
Bruk to patroner i flaska, og rist sausen i flaska.
Sprøyt sausen på tallerkenen. Bruk gjerne litt riste fennikelfrø-pulver som topping på sausen.
1 stk. skrei
smør til steiking
salt
Framgangsmåte
Salt skreifileten.
Bruke plastfolie til å forme fileten til ei avlang pølse.
Legg fisken i eit vassbad med sirkulator som er innstilt på 48 gradar, i ca. 30 minutt (avhengig av storleiken på fisken).
Ta opp fisken og avkjøl han i isvatn.
Kutt fisken til ønskte serveringsstykke.
Steik skreistykka i ei panne med smør på høg varme, ca. 30 sekund på kvar side.