Øv deg på merking!
Set opp riktig innhaldsliste på denne lasagnen. Hugs at den ingrediensen det er mest av, skal stå først, så i fallande rekkjefølgje.
Kjøtsaus
500 g kjøtdeig av storfe med salt og vatn
2 fedd kvitlauk
6 små sjalottlauk
1 boks hermetisk tomat (400 g)
100 g tomatpuré
2 dl vatn
1 ts tørka oregano
1 ts rosmarin
salt og pepar
kvitost til gratinering
Mornaysaus
1 l H-mjølk
70 g kveitemjøl
70 g smør
50 g parmesan
50 g kvitost
Pastaplater
2 egg
3 eggeplommer
1 klype salt
250 g kveitemjøl
Ta utgangspunkt i innhaldslista og noter kva ingrediensar som inneheld allergen, og kva allergen kvar ingrediens inneheld. I dette faktaarket frå Mattilsynet finn du ei oversikt over dei 14 allergena.
Bruk Kostholdsplanleggeren (lenkje ligg som relatert innhald) og finn ut kor mykje energi retten inneheld per 100 gram.
Finn deretter ut kor mykje protein, feitt og karbohydrat retten inneheld per 100 gram.