Råvare, produksjon, sal og service (RM-KOS vg2)
Felles programfag saman med:Bransje og arbeidsliv (RM-KOS vg2)
Meny, drikke og sensorikk
Eit godt måltid består av mat og drikke som er nøye sette saman, og der det er ein fin balanse mellom grunnsmakane. I dette emnet vil du lære meir om smak og sensorikk, dei ulike drikkevarene og korleis du komponerer ein meny.
Drikkevarer
Mat og drikke heng nøye saman. Ein god drikk som passar til maten, kan løfte heile måltidsopplevinga. I dette emnet vil du lære om produksjonsmetodar, bruksområde og tillaging av ulike drikkevarer.
Kaffi
Nordmenn er ein kaffidrikkande nasjon, og god kaffi er svært viktig for dei fleste av oss. Dei fleste serveringsstader og barar tilbyr ulike typar kaffidrikkar. Kva er eigentleg skilnaden på ein espresso og ein cappucino? I dette emnet får du kjennskap til dei vanlegaste typane og kva dei inneheld.