VåronnVåronna er starten på ein ny vekstsesong. I dette temaet skal vi sjå på kva våronn er, kva som blir gjort under våronna, og kva utstyr vi bruker.
Dyrking av eng og fôrvekstarDette emnet handlar om dei ulike artane vi dyrkar i eng og som fôrvekstar. Du lærer om ugras, dyrkingsteknikk og korleis vi tek vare på avlingane.
Dyrking av kornKorn er ein viktig del av jordbruket og næringskjelde for menneske og dyr. Dette emnet handlar om kornartar, korndyrking og kva kornet vert brukt til.
Dyrking av potetPotetdyrking er ein stor del av jordbruket i delar av landet. I dette emnet lærer du om historia til poteta, om ulike potetsortar og om dyrkingsteknikk.
HusdyrhaldDette emnet handlar om behovet husdyra har for naturleg åtferd, om sjukdom og helse, avl, fôring og fordøying.
StorfeI dette emnet lærer du om den naturlege åtferda til storfe, og kva slags stell storfe treng. Du finn fagstoff om mjølkeproduksjon og kjøtproduksjon.
GrisI dette emnet lærer du meir om gris og grisehald. Du finn fagstoff om griserasar, avl på gris og kva slags fôring og stell grisene treng.
SauDette emnet handlar om åtferda til sauen og om fôring og stell av sau. Du lærer òg om avl og reproduksjon.
FjørfeEmnet handlar om fjørfe generelt, men mest om hønse- og kyllingproduksjon. Du lærer om fôring og stell, avl og reproduksjon og om produksjonen av egg.