Denne mappa er delt av ein fagperson, og inneheld fagstoff, oppgåver og lenker til tekster frå både NDLA og andre nettstader. Logg inn på Min NDLA for å kopiere mappa eller lagre lenka.
Tilpasset kost
- Laktoseredusert kostFagstoff
Laktoseredusert kost blir nytta viss ein ikkje toler laktose (mjølkesukker), det vil seie viss ein har laktoseintoleranse.
Du som skal lage mat til andre, har eit særleg ansvar for å servere trygg glutenfri mat.
- AllergenmerkingFagstoff
Når du skal servere eller selje mat til andre, må du vite korleis du skal merke varene rett, slik at kundane får den informasjonen dei treng.
- Glutenfri middagFagstoff
I denne videoen viser kokk Inger Haugene korleis ho lagar ein glutenfri middag.
- Allergi – viktig kunnskapFagstoff
Når arbeidet vårt går ut på å lage mat til andre som har allergi, er det viktig å ha kunnskap om kva maten inneheld.
- Tillaging av laktosefri kostFagstoff
I denne videoen viser kokk Inger Haugene korleis ho lagar ein laktosefri middag og eit laktosefritt brødmåltid.