Denne mappa er delt av ein fagperson, og inneheld fagstoff, oppgåver og lenker til tekster frå både NDLA og andre nettstader. Logg inn på Min NDLA for å kopiere mappa eller lagre lenka.
Bærekraftig produksjon
- Berekraft og grønsakerFagstoff
Vi lagar mykje grønsaker på eit kjøkken. Å utnytte ressursane på best mogleg måte er både miljøvenleg og god økonomi for bedrifta.
- Den berekraftige potetaFagstoff
Den norske poteta er ei svært klimavenleg og berekraftig råvare. Ho kan dyrkast i nesten heile Noreg, ho er kortreist, og ho er enkel å lagre.
- Berekraftig fiskFagstoff
Du som utdannar deg innanfor kokk- og servitørfag, har eit stort ansvar for å velje berekraftige råvarer og bidra til redusert svinn.
Å kaste ferdig produsert mat er kostbart og lite berekraftig. Matbransjen har derfor eit stort ansvar for å finne løysingar for å redusere matsvinnet.