Hopp til innhold

  1. Home
  2. Medieuttrykk og mediesamfunnet Vg2 og Vg3ChevronRight
  3. MediebransjenChevronRight
  4. KommunikasjonsvirksomhetChevronRight
  5. Hva kan en kommunikasjonsrådgiver?ChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgaver og aktiviteter

Hva kan en kommunikasjonsrådgiver?

En kommunikasjonsrådgiver jobber ofte med medierelaterte oppgaver. Mange har erfaring fra nyhetsbransjen før de starter i kommunikasjonsbransjen. Særlig er det mange journalister som jobber som kommunikasjonsrådgivere.

Tine Sundtoft får gode råd fra kommunikasjonsrådgiver Erik Aasheim på pressefonferansen. Fotografi.
En tidligere klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) får gode råd av sin kommunikasjonsrådgiver Erik Aasheim på pressekonferansen hun holdt i forbindelse med en av FNs klimakonferanser i Paris. Aasheim jobbet tidligere som journalist i NRK og Dagens Næringsliv. Til venstre på bildet seniorrådgiver Erlend Grøner Krogstad og forhandlingsleder Aslak Brun.

Dersom du ønsker å jobbe innen kommunikasjonsbransjen, har du mange muligheter. Du kan jobbe innen offentlig sektor, for eksempel i kommunikasjonsavdelingen i kommunen din, i et statlig departement, eller i en kommunal eller statlig bedrift. Du kan også få jobb i private selskaper med egne kommunikasjonsavdelinger, eller i et byrå som spesialiserer seg på PR-rådgivning og kommunikasjon.

Oppgave

  • Gjør et nettsøk på disse ordene: «ledig stilling kommunikasjonsrådgiver».
  • Gå gjennom tre til fire av søkeresultatene du får opp. Noter deg noen av kompetansekravene, arbeidsoppgavene og de personlige kvalifikasjonene utlysningstekstene lister opp.
  • Hvilke av disse er medierelaterte?
  • På hvilke måter er de det?
  • I kommunikasjonsbransjen er det vanlig å ansette personer som har jobbet som journalister. Hvordan kan en journalistbakgrunn være nyttig i en slik stilling?

Læringsressurser

Kommunikasjonsvirksomhet

SubjectEmne

Læringssti

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Kildemateriale