Kontrollspørsmål om skjell
Etter å ha jobbet med temaet om skjell kan du teste deg selv ved å svare på disse spørsmålene.
Blåskjell
- Hvordan sikrer vi hygenisk oppbevaring og behandling av blåskjell?
- Hvordan klargjøres blåskjell før koking?
- Hvordan kokes blåskjell?
- Hvordan renser vi blåskjell etter koking?
- Hvordan vurderes kvaliteten på blåskjell?
- Nevn noen måter å servere blåskjell på.
Kamskjell
- Hvordan sikrer vi hygenisk oppbevaring og behandling av kamskjell?
- Forklar hvordan du går fram når du skal åpne og behandle et kamskjell.
- Nevn noen måter å servere kamskjell på.
Østers
- Hvordan sikrer vi hygenisk oppbevaring og behandling av østers?
- Beskriv hvordan østers klargjøres for servering.
- Nevn noen måter å servere østers på.
CC BY-SASkrevet av Terje Røssland.
Sist faglig oppdatert 31.03.2020