Hopp til innhold
Oppgave

Kontrollspørsmål om krepsdyr

Etter å ha jobbet med temaet krepsdyr kan du teste deg selv ved å svare på noen spørsmål.

Reker

  1. Hvordan sikrer vi hygienisk oppbevaring og behandling av reker?
  2. Hvordan ser vi forskjell på om reker er kokt og ferske, eller om de er kokt og har vært frosne?
  3. Forklar hvordan reker sorteres.
  4. Når på året får man de beste rekene?
  5. Forklar hvordan reker skal renskes.
  6. Hvilke deler av reken kan brukes?

Scampi

  1. Hvordan sikrer vi hygienisk oppbevaring og behandling av scampi?
  2. Er scampi som art i nær slekt med reker?
  3. Hvordan og hvor produseres scampi?
  4. Hva slags behandling har scampien gjennomgått før den selges i butikker?
  5. Forklar hvordan scampi skal renskes.
  6. Hvilke deler av scampien kan brukes?

Krabbe

  1. Hvordan sikrer vi hygienisk oppbevaring og behandling av krabbe?
  2. Hvordan ser vi forskjell på en hannkrabbe og en hunnkrabbe?
  3. Forklar hvordan man vurderer kvaliteten på krabben.
  4. Forklar hvordan krabben skal kokes.
  5. Forklar hvordan krabben renskes.
  6. Hvilke deler av krabben kan brukes?

Kongekrabbe

  1. Hvordan sikrer vi hygienisk oppbevaring og behandling av kongekrabbe?
  2. Hvordan skiller kongekrabben seg fra vanlig krabbe?
  3. Hvor finnes kongekrabben?
  4. Hva brukes på kongekrabben, og hvordan lages dette produktet ferdig?

Hummer

  1. Hvordan sikrer vi hygienisk oppbevaring og behandling av hummer?
  2. Hvordan ser vi forskjell på en hann og en hunn?
  3. Forklar hvordan hummer skal kokes.
  4. Hvordan behandles hummer etter koking?
  5. Hvordan kan vi på en annen måte klargjøre hummer for videre tilberedning?

Sjøkreps

  1. Hvordan sikrer vi hygienisk oppbevaring og behandling av sjøkreps?
  2. Hvordan ser vi forskjell på en hann og en hunn?
  3. Hvordan kokes sjøkreps, hva kokes den i, og hvor lenge?
  4. Hvordan kan vi på en annen måte klargjøre sjøkreps for videre tilberedning?