Oppgave
Kontrollspørsmål om krepsdyr
Etter å ha jobbet med temaet krepsdyr kan du teste deg selv ved å svare på noen spørsmål.
- Hvordan sikrer vi hygienisk oppbevaring og behandling av reker?
- Hvordan ser vi forskjell på om reker er kokt og ferske, eller om de er kokt og har vært frosne?
- Forklar hvordan reker sorteres.
- Når på året får man de beste rekene?
- Forklar hvordan reker skal renskes.
- Hvilke deler av reken kan brukes?
- Hvordan sikrer vi hygienisk oppbevaring og behandling av scampi?
- Er scampi som art i nær slekt med reker?
- Hvordan og hvor produseres scampi?
- Hva slags behandling har scampien gjennomgått før den selges i butikker?
- Forklar hvordan scampi skal renskes.
- Hvilke deler av scampien kan brukes?
- Hvordan sikrer vi hygienisk oppbevaring og behandling av krabbe?
- Hvordan ser vi forskjell på en hannkrabbe og en hunnkrabbe?
- Forklar hvordan man vurderer kvaliteten på krabben.
- Forklar hvordan krabben skal kokes.
- Forklar hvordan krabben renskes.
- Hvilke deler av krabben kan brukes?
- Hvordan sikrer vi hygienisk oppbevaring og behandling av kongekrabbe?
- Hvordan skiller kongekrabben seg fra vanlig krabbe?
- Hvor finnes kongekrabben?
- Hva brukes på kongekrabben, og hvordan lages dette produktet ferdig?
- Hvordan sikrer vi hygienisk oppbevaring og behandling av hummer?
- Hvordan ser vi forskjell på en hann og en hunn?
- Forklar hvordan hummer skal kokes.
- Hvordan behandles hummer etter koking?
- Hvordan kan vi på en annen måte klargjøre hummer for videre tilberedning?
- Hvordan sikrer vi hygienisk oppbevaring og behandling av sjøkreps?
- Hvordan ser vi forskjell på en hann og en hunn?
- Hvordan kokes sjøkreps, hva kokes den i, og hvor lenge?
- Hvordan kan vi på en annen måte klargjøre sjøkreps for videre tilberedning?