Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Holbergspillet

Bli kjent med Norges mest kjente opplysningsforfatter, Ludvig Holberg, gjennom Holbergspillet. Først skal dere konkurrere mot hverandre i par, mens klassens Holbergekspert blir utnevnt i en finale. Målet er å få innsikt i hvordan og hvorfor Holberg ønska å endre samfunnet på 1700-tallet.

Oppgave 1. Holbergspillet

Holberg-spillet skal gjøre deg kjent med den største opplysningsforfatteren vår, Ludvig Holberg. Her blir dere utfordra på kunnskaper om både biografi, kjente verk og tida han levde i.

Kan dere ingenting om Holberg? Ikke fortvil! Dere får mulighet til å bli bedre kjent med ham underveis i spillet, gjennom både tekst og videoer.

Spilleregler

  • Sitt to og to. Førstemann starter med oppgave 1. Trykk på tallet 1 og gjør oppgava som hører til. Skriv ned hvor mange poeng du får etter at du har gjort oppgava.

  • Deretter starter nestemann på oppgave 2 og fullfører på samme måte. Den som har flest poeng til slutt, vinner spillet!

NB! Det er lurt at begge følger med på alle oppgavene. Etter at spillet er unnagjort, følger nemlig en utfordring som krever at dere også kan svare på motstanderens spørsmål.

Oppgave 2. Hvem er klassens Holbergekspert?

Nå skal dere finne ut hvem i klassen som har fått med seg mest fra spillet. I oppgava under skal du fylle ut de orda som mangler i historien om Ludvig Holberg, verka og samtida hans:

Relatert innhold

CC BY-SASkrevet av Åsa Abusland.
Sist faglig oppdatert 12.04.2021

Læringsressurser

Opplysningstid 1700-tallet