Hopp til innhold
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Arbeidsoppdrag

Oppdrag som fotojournalist

I dette arbeidsoppdraget skal du illustrere en pressemelding fra NTB.

FooterHeaderIconFooter iconLK20FooterHeaderIconFooter iconLK06
Jente som fotograferer

Du arbeider som pressefotograf i regionavisa. På morgenmøtet får du i oppdrag å fotografere et bilde til denne NTB-meldingen:

NRK mistet over 100 000 brukere hver dag sist uke.
Nett-trafikken sist uke viste tilbakegang for de aller fleste store nettsidene, men en nettside skilte seg ut med spesiell stor tilbakegang. NRK gikk tilbake med 16,1 prosent i antall unike brukere fra 682 725 til 572 806. Noe som betyr at NRK mistet over 110 000 brukere hver dag i gjennomsnitt.
_ Det skyldes en nedgang i trafikken til yr.no, og det forklarer mesteparten av nedgangen vår, sier Jacob Prebensen, medieanalytiker i NRK.
NRK har svært mye trafikk til sine sider gjennom tjenesten yr.no. På forsidelisten har NRK.no 135 057 unike brukere, mens nettstedet totalt altså har 572 806, noe som betyr at over 435 000 av brukerne til NRK ikke er innom deres forside. Et slikt forholdstall gjelder også for TV 2 som har 61 838 innom sin forside, mens de har 246 168 brukere totalt.

Skift gjerne ut NTB-meldingen med en mer dagsaktuell melding.

Oppdrag

  • Studer meldingen nøye. Hva er egentlig kjernen i saken?
  • Lag skisser til tre ulike illustrasjonsfotografier som kan passe til denne saken. Skissen skal vise motiv, bildevinkel og bildeutsnitt.
  • Velg en av skissene, og ta en serie bilder. Velg ut det beste.
  • Presenter bildet for klassen sammen med de tre skissene du laget i forkant. Forklar hvorfor du valgte å bruke nettopp dette bildet, hvilken merverdi bildet gir til saken, og hvordan bildet kommuniserer med leserne.
Sist oppdatert 14.11.2018
Tekst: Tom Knudsen (CC BY-SA)

Læringsressurser

Bildeproduksjon

Hva er kjernestoff og tilleggsstoff?
MenuBook

Læringssti

MenuBook

Fagstoff

MenuBook

Oppgaver og aktiviteter