Fagstoff

Utenlandske reisemål

Publisert: 28.11.2011, Oppdatert: 04.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Gatebilde fra Oxford Street i London med busser og mange mennesker. Foto.

En god reiseopplevelse for én person er ikke nødvendigvis god for alle andre. Hva skal til for å innfri forventningene fra ulike målgrupper? 

 

Du store verden!

 

Visit

 
Søk på «visit». Mange land har informasjon om reisemål på et «visit»-nettsted, for eksempel

India: www.visitindia.com

USA: www.visitusa.com

 

Pakkereiser www.startsiden.no 

Interrail
www.nsb.no 

www.interrail-guide.com 
www.trillebag.com 

Reisemagasiner
på Internett
www.vagabond.no  
Reisemagasiner  

 

ColosseumPå gruppetur med guide til Colosseum i Roma
Fotograf: Jørgen Braastad
 

 

 

Beskriv dine  forventninger til en utenlandsferie.


Hva er feriedrømmen?


Hva må til for at du skal bli en tilfreds turist?

God økonomi og bedre transportmuligheter har gjort det mulig for mange nordmenn å dra utenlands på ferie. Det er blitt mer og mer vanlig å reise langt av sted. De fleste oppsøker sol og varme. Reiseselskapene tilbyr stadig nye fjerne reisemål, både pakketurer og «skreddersydde» opplegg for par eller mindre grupper.

Snorkling på MaldiveneSnorkling på Maldivene
Fotograf: Knut-Erik Mikalsen

Pakkereiser

Ferdigpakkete turer til Syden gikk i starten stort sett til landene rundt Middelhavet. Særlig Spania og Hellas var viktige reisemål for pakketuristene. Men stadig flere er interesserte i å oppleve fjernere folk og kulturer, andre religioner og å teste eksotisk mat. Nordmenn reiser i dag på ferie til alle verdensdeler. En rekke reiseoperatører tilbyr ferdigpakkete turer.

Interrail

Med interrail kan du reise i Europa med tog. Ordningen ble lansert i 1971 og gjaldt først ungdommer under 21 år. I dag gjelder interrailpasset for ungdom, barn, voksne og seniorer. Interrail er særlig populært blant ungdom.

«Skreddersydde» turer

Verden ligger åpen hvis du og vennene dine har lyst på en spesiell ferie. Dere kan planlegge turen på egen hånd eller kontakte et selskap som kan tilrettelegge spesielle turer – med eller uten reiseleder.

Inspirasjon til og informasjon om spesialturer finner du blant annet i reisemagasiner og på ulike nettsteder. Du kan også google land og steder du ønsker å vurdere som reisemål.

Se drømmestedet akkurat nå

Hvis du har funnet et sted du kunne tenke deg å reise til, kan du få et direkte inntrykk av stedet ved hjelp av Googles karttjeneste Google Maps. Tjenesten dekker hele verden med kart, flyfoto og satellittbilder.

Tilfredse turister?

Turisme er reiser for hyggens skyld. Stadig ser vi kåringer av verdens beste ferieland, de beste øyene og badestrendene. Feriedrømmen og forventningene til en ferie varierer. For å bli en tilfreds turist må ferieopplevelsen overstige forventningene våre.

 

Oppgaver

Generelt