Hopp til innhold

Pynting av pepperkaker

Pepperkaker hører jula til. Ikke bare smaker de godt, de gir også en god mulighet til kreativ utfoldelse. I denne filmen viser konditoren deg noen gode teknikker for å dekorere fine pepperkakehjerter til jul.
Video: Jarle Sten Olsen / CC BY-ND 4.0

Dekorering av pepperkaker

Du trenger

  • ferdig stekte pepperkaker. Tips: Hvis du pensler pepperkakene med eggehvite før steking, blir de ekstra blanke. Du kan også dekorere med mandler som du setter i en blomsterformasjon på pepperkakene før steking.

  • melis (mengden avhenger av hvor mange pepperkaker du skal dekorere)

  • eggehviter

  • sprøytepose eller papirkremmerhus

Slik lager du melisglasuren

  • Sikt melis med en melsikt.

  • Ha melisen opp i kjøkkenmaskinen.

  • Bruk K-kroken og sett på maskinen på cirka 1/3 hastighet. Spe med eggehvite mens maskinen går.

  • La den gå i cirka 5–10 minutter, og juster med eggehvite underveis.

  • Prøvesprøyt litt før du tar alt i en pose. Juster om nødvendig med mer eggehvite.

Slik dekorerer du

  • Lag en plan før du starter dekoreringa. Om du lager store pepperkakehjerter, er det pent med en bord langs kanten og kanskje en hyggelig skrift.

  • Klipp et passe stort hull i posen med melisglasur. Pass på at hullet er perfekt klipt, rett over.

  • Prøvesprøyt alltid litt på bordet før du sprøyter på pepperkaka.

  • Bruk en bord eller en annen dekorering som du liker.

CC BY-SA 4.0Skrevet av Cathrine Nilsen.
Sist faglig oppdatert 03.11.2024