Hopp til innhold

Julemarengs

Det er så mye fint du kan lage med marengs. Og til jul passer det jo godt å lage juletrær. I denne filmen viser konditoren to ulike måter å lage juletrær av marengs på.
Video: Jarle Sten Olsen / CC BY-ND 4.0

Oppskrift på marengs til juletrær

Du trenger

  • 2,5 dl eggehvite

  • 490 g melis

  • grønn pulverfarge

  • hvitt perlesukker som ikke smelter i ovnen

  • silikonmatte

  • grillpinner

  • stjernetyll

Slik gjør du

  • Pisk opp eggehviten til høyt, hvitt skum. Pisk inn melisen litt etter litt.

  • Pisk marengsen en god stund til den blir tykk, glatt og skinnende.

  • Farg den i en delikat grønnfarge med pulverfarge. Flytende farge vil gjøre marengsen bløt.

  • Ha marengsen i en sprøytepose med stjernetyll.

  • Sprøyt juletrærne på silikonmatte. Bakepapir vil flagre i ovnen og ødelegge marengsene.

Til juletrærne uten grillpinne

  • Bruk en stor stjernetyll. Sprøyt ut marengsen som et pikekyss, dra posen oppover og sprøyt en litt mindre topp oppå så marengsen får form som et juletre.

  • Dryss på hvitt perlesukker.

  • Stek ved 80 grader i cirka 8 timer.

Til juletrær på pinne

  • Marengsen skal sprøytes over en grillpinne så man kan spise det som en kjærlighet på pinne.

  • Legg grillpinnene utover en silikonmatte. Sprøyt marengsen over pinnene i mange små topper i ulike størrelser, slik at det til slutt dannes en treformasjon.

  • Pynt med perlesukker og eventuelt gullfargede kjekskuler.

  • Stek ved 80 grader i cirka 8 timer.

  • Løsne juletrærne forsiktig med en liten, glatt kniv.

Tips!

Pakk gjerne marengsjuletrærne pent inn i cellofan og gi bort i gave til jul.

CC BY-SA 4.0Skrevet av Cathrine Nilsen.
Sist faglig oppdatert 03.11.2024