Forbruk og kasting av bananer - Marketing and management 1 - NDLA

Skip to content
Oppgave

Forbruk og kasting av bananer

Hver dag kastes det mer enn 140 000 bananer i Norge. Bananen har reist langt, og det må vel være mulig å kaste færre bananer?

Det kastes for mye mat i Norge og verden i dag. Dette er ikke bærekraftig, og en endring må til. En av tingene vi kaster mye av, er bananer.

I NRK-serien Matsjokket ønsker mesterkokken Christer Rødseth å rette søkelyset på matsvinnet i Norge, og å finne løsninger for å redusere matsvinnproblematikken. I episoden nedenfor utfordres e-sportutøveren Joachim Haraldsen til å kaste færre bananer.


Oppdrag

Jobb i grupper.

  1. Finn ut flest mulig fakta om bananen, og lag en digital plakat om bananer.

Anbefalt gratisverktøy for å lage en digital faktaplakat

Canva

🍌

Forslag til tema for den digitale faktaplakaten
  • Hvor lang tid, og hvor mye ressurser, går med for å få en banan spisemoden?

  • Hva er noen gode grunner til å spise en banan?

  • Hvorfor kaster vi så mange bananer? Kom med ideer og forslag til hvordan vi kan redusere dette matsvinnet.

  1. Ta kontakt med en eller flere dagligvareforretninger, og hør om dere kan få bananene som skulle ha vært kastet denne uka.

  2. Finn oppskrifter til retter dere kan lage av bananer, og velg ut noen av oppskriftene dere vil teste. Har dere for eksempel hørt om nice cream?

  3. Vær kreativ og finn på en eller flere egne oppskrifter, hvor dere kan bruke bananer. Lag gjerne navn på de nye oppskriftene.

  4. Lag en film som dere for eksempel kan kalle "5 hacks som redder bananene". Vis fram filmen for klassen.

Related content

Written by: Elisabeth Thoresen Olseng and Jannike Gausdal.
Last revised date 03/17/2021