NDLA
Gå til innhold

utsnitt av kollasje som viser dte norske prosjeket     

Velkommen til norsksidene for Vg2 og Vg3 SF!

I dette faget tilbyr NDLA mange spennende og nyttige fagressurser for Vg2 og Vg3 norsk på studieforberedende utdanningsprogram. Følg oss gjerne på Twitter eller Facebook – da får du melding hver gang det kommer en ny norskressurs!

Vi har delt norskfaget, og du finner nå Norsk YF og SF som eget fag på forsida til ndla.no.

Slik finner du det du leter etter

Du finner fagstoff og oppgaver i fagstoffmenyen. Hit har vi også flyttet temaoppgavene som tidligere lå under fana "Tema".

Nederst på hver fagside finner du oppgaver og tekster som er direkte knyttet til denne fagteksten. I tillegg har vi samlet alle oppgavene i egne oppgavesamlinger på slutten av hvert kapittel.

Det er også mulig å søke på ressurser med utgangspunkt i læreplanmål. Da må du velge fana "Læreplan". I tillegg finner du alle læringsressurser for norskfaget under "Ressurskart". Her er de sortert etter ressurstype.

Interaktive oppslagsverk

NB! Dersom du vil se disse ressursene, må du bruke en nettleser som kan vise Flash-innhold.

Galleri K&K

Bilde av virtuelt bildegalleri, med lenke til galleriet  I det virtuelle galleriet vårt kan du lære om visuelle virkemiddel og om hva vi kan bruke bilder til.

Lyrikkhistorisk tidslinje

Bilde av forside på lyrikkhistorisk tidslinje, med lenke til tidslinja  I den lyrikkhistoriske tidslinja finner du enkle, kortfatta oversikter over de litteraturhistoriske periodene, og tolv kommenterte enkeltdikt.

Språk- og litteraturhistorie

Tidslinja periodeeksempel  Her kan du bla i periodeomtaler og bøker fra ulike århundrer i norsk språk- og litteraturhistorie.

Redaksjonen anbefaler

  • Eksamen nærmer seg - er du klar?

    Trenger du hjelp til eksamen? Gruer du deg? Fortvil ikke, på denne siden har NDLA samlet eksamenstipsene som får deg til å prestere maksimalt når det virkelig gjelder. Lykke til!  

  • Eksamen i norsk

    I norskfaget er det mange eksamener. På denne siden finner du noen tips til hvordan du kan forberede deg, enten du skal opp til skriftlig eller til muntlig eksamen....

Våre brukere mener

Mest likt

Siste kommentarer

Kontakt oss