Hopp til innhold
Tverrfaglige temaer

Føkk fossils II – tipping point

«Føkk Fossils II – tipping point» handler om to ungdommer som er frivillige på et redningstokt i Nordsjøen. Året er 2050, og den globale oppvarmingen har steget over 2,5 grader. Det kritiske "tipping point" er nådd, og den globale oppvarmingen vil øke raskere og raskere ...


Om filmen

Filmen er oppfølgeren til "Fuck Fossils - en framtid du ikke vil ha". Begge filmene er basert på klimarapporten "En framtid du ikke vil ha" av Thomas Cottis og er laget med støtte fra Norges forskningsråd.

I filmen beskrives et scenario der europeere har blitt flyktninger på eget kontinent. Tørke og hetebølger tvinger folk nordover. Murmansk i Russland har blitt et rikt jordbruksområde, hvor folk fra hele Europa ser håp om en bedre framtid.

Sett deg inn i situasjonen – undersøk mulige løsninger!

I dette opplegget skal du reise fram til år 2050 og forsøke å sette deg inn i hvordan situasjonen kan være da. Problemstillinger dere kan utforske kan være:

  • Hvordan opplever mennesker endringene som har skjedd?
  • Hva er årsaken til at de har havnet i denne situasjonen?
  • Hvordan kan de løse de utfordringene som har oppstått?

Dere kan også lage egne problemstillinger.

Slik kan dere jobbe med denne casen

I lista under finner dere ressurser som er hentet fra flere fag. Dere kan jobbe med ressursene enkeltvis eller sette sammen flere.

Ved å bruke kunnskap fra flere fag kan dere gå i dybden. Kanskje dere ser sammenhenger mellom ulike fag og klarer å løse utfordringer dere ikke ante at dere skulle klare!

Vi har også satt sammen noen av ressursene i en læringssti. Bruk stien som den er, tilpass den til eget bruk eller lag din egen sti på stier.ndla.no

CC BY-SASkrevet av Thomas Bedin.
Sist faglig oppdatert 08.11.2019