Hopp til innhold

Sirkulær økonomi

Vi må bort fra et bruk-og-kast-samfunn og gå over til en sirkulær økonomi. I dette undervisningsopplegget skal du lære mer om hva sirkulær økonomi er, og hvordan samfunnet må omstille seg. Kanskje klarer du å komme opp med noen nye løsninger for framtida?

Piler organisert i en sirkel, som illustrerer sirkulær økonomi. Illustrasjon.
Åpne bilde i et nytt vindu

Skap og lær

Gjennom dette undervisningsopplegget skal du lære noen fagbegreper knyttet til sirkulær økonomi og forstå hva de betyr. Vi håper samtidig at du får øve deg i å bruke fagbegrepene sammen med dine kreative evner for å skape noen nye, gode løsninger for framtida.

Ulike læringsressurser

I oversikten over læringsressurser under finner dere læringsstier, fagstoff og oppgaver. I læringsstiene har vi laget forslag til organisering av stoffet. Det går også an å plukke ut og bruke de ressursene dere selv ønsker.

Aktuelle fag

Ressursene passer i mange fag, blant annet i norsk, geografi, samfunnskunnskap og naturfag. I tillegg vil dette innholdet være relevant for alle yrkesfaglige retninger som skaper noe. Det er nemlig sannsynlig at overgangen til en sirkulær økonomi vil påvirke disse yrkene i de kommende årene.

CC BY-SASkrevet av Hans Græsli.
Sist faglig oppdatert 31.01.2022