Hopp til innhold

Klesbransjen

Vi trenger selvsagt klær. Men hvor mange klær trenger vi? Hvor god kvalitet bør klærne ha? Og hvordan bør disse klærne produseres? I dette opplegget skal du fordype deg i klesbransjen og diskutere hva klesbransjen må gjøre for å bli mer bærekraftig.
Kvinner syr klær på en fabrikk i Ulan Bator. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

En mer bærekraftig klesbransje

Klesbransjen har en lang vei å gå når det gjelder bærekraft. Hvordan klærne designes, hvilke råstoffer som brukes, hvordan arbeidsforholdene på fabrikkene er, hvordan klærne transporteres, hvordan vi bruker klærne og hva som skjer med klærne når vi ikke vil ha dem lenger, har noe å si for hvor bærekraftig klesbransjen som helhet er. Nå skal du fordype deg i denne bransjen.

Ulike læringsressurser

I oversikten over læringsressurser under finner dere en læringssti, fagstoff og oppgaver. I læringsstien har vi laget forslag til organisering av stoffet. Det går også an å plukke ut og bruke de ressursene dere selv ønsker.

Aktuelle fag

Ressursene passer blant annet i naturfag, geografi, samfunnskunnskap, historie og norsk. I tillegg passer de fint i flere fag i utdanningsprogrammene håndverk, design og produktutvikling og salg, service og reiseliv.

CC BY-SASkrevet av Hans Græsli.
Sist faglig oppdatert 03.06.2022