Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Blogg om livet ditt

Lag en personlig blogg for å vise andre hvem du er.
Jente med laptop. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Blogg er en sjanger som kan beskrives som en slags dagbok på nett. I denne oppgaven skal du opprette din egen blogg med øyeblikk fra hverdagen din. Kanskje du vil skrive litt om hvordan det er å gå på videregående skole? Kanskje du har sterke meninger om noe, og er aktivt med i en organisasjon? Hva gjør du på ettermiddagene? Hvilke andre interesser har du utenom skolen?

Bruk bloggen til å introdusere deg selv. Det er viktig at bloggen kommuniserer godt, og er personlig. Du kan hente noen bilder fra nett, men du må også ta egne bilder eller lage egne videoer til hvert blogginnlegg.

Slik oppretter du en blogg

Det finnes mange ulike bloggplattformer. Du står fritt til å velge den du liker best. Både Wordpress.org og Miniblogg har gratis bloggtjenester og tilbyr ferdige maler du kan bruke.

Bruk gjerne andre blogger som inspirasjon, men ikke kopier andre.

Forslag til gjennomføring

Snakk med læreren din om hvordan dere bruker bloggen i klassen. Kanskje dere kan blogge om aktiviteter som skjer i skoletida og bruke bloggen på tvers av flere fag i en viss periode?

Krav til ferdig resultat kan være at du må produsere femten innlegg, der fem av disse skal være skrevet på engelsk. Slik kan dere knytte faget engelsk inn i bloggen deres.

Bruk medelevene dine underveis til å få innspill og kommentarer på bloggen din. Presenter tilslutt minst to av blogginnleggene dine i klassen, slik at alle får et innblikk i ditt liv.

CC BY-SASkrevet av Maren Aftret-Sandal.
Sist faglig oppdatert 27.11.2019

Læringsressurser

Ny på videregående