Hopp til innhold

Litterære tekster

Kryonikk handler om livet

Salgsbrev fra Alcor (1990).

Kjære venn, hei. Jeg heter Brenda Peters. Jeg sitter i Alcors styre og vil gjerne introdusere deg for den spennende verdenen som kalles kryonikk. Fremtiden har alltid fascinert meg. Da jeg fikk høre om kryonikk første gang, holdt jeg på å skrive et filmmanus om nedfrysing etter døden. Siden jeg ikke kunne så mye om dette emnet, tok jeg kontakt med Jerry Leaf, forsker ved UCLA Medical Center, som eksperimenterte med nedfrysings- og gjenopplivningsteknikk.

Jerry forklarte hvordan jeg kunne gjøre manuset mitt mer realistisk. Han tilbød seg også å vise meg hvordan det hele foregikk, hvis jeg kom ut til laboratoriet hans i Fullerton. For et tilbud! Jeg har ikke vært meg selv siden.
Det jeg møtte, var en unik gruppe kunnskapsrike og modige mennesker, totalt hengivne til kampen mot aldring og død ved hjelp av vitenskap og teknologi. Jeg møtte også en varme og omtanke som jeg aldri hadde sett før. Jeg opplevde at jeg deltok i et eventyr så stort og viktig at jeg rett og slett mistet pusten.

Kryonikk handler nemlig om livet – ditt liv – og mitt. Alcors medlemmer elsker virkelig livet. De vil leve og ta vare på helsen så lenge som mulig og ser frem mot fremskritt som kan forlenge livene deres.

Alcors medlemmer nekter å gi opp – selv om alle de ressurser vi har i dag, er brukt opp. De velger i stedet å la Alcors hengivne stab ta seg av dem og på den måten få muligheten til å benytte seg av fremtidig kunnskap innen medisin som kan gi dem helsen og ungdommen tilbake.

Den eneste grunnen til at kryonikk er kontroversielt, er at folk flest er fullstendig blinde for de fantastiske mulighetene som fremtidens medisinske vitenskap vil kunne tilby. Men stadig flere forskere innser at det en dag vil bli mulig å få cellene til å reparere seg selv, noe som kommer til å verne oss mot skade, sykdom og aldring. Denne teknologien vil også gjøre det mulig for fremtidens leger å gjenopplive nedfryste pasienter.

Jeg legger ved en fantastisk bok om Alcor og kryonikk. Jeg håper den vil besvare alle spørsmålene du har om kryonikk. Når du har lest den, tror jeg du vil være enig i at kryonikk er ditt livs sjanse. Personlig er jeg helt overbevist om det. Jeg sitter ikke bare i Alcors styre. Jeg er også med i Alcors nedfrysingsteam og deltar dessuten i Alcors banebrytende forskning.
Jeg ser frem til å treffe deg som medlem i Alcor. Det ville være fantastisk å få møte deg og lære deg å kjenne. Kanskje kommer jeg til å se deg på et av møtene våre i Alcors anlegg i Riverside eller på en av våre uformelle sammenkomster.

Hvis du vil bli medlem i Alcor, kan du bare ringe meg på vårt gratisnummer 009-1-800-367 2228. Bor du i California, ringer du 009-1-714-736 1703.
Men jeg vil absolutt ikke mase på deg. Selv om du ikke føler deg rede til å bli medlem ennå, har du likevel full frihet til å besøke møtene og sammenkomstene våre. Hvis du vil se anlegget vårt, kan du bare ringe og avtale tid.

Om det ikke passer for deg å besøke oss, har jeg et forslag. For bare ti dollar i postoppkrav skal jeg ordne det så du får årets tolvte nummer av avisen vår Cytronics. Bruk i så fall vedlagte bestillingskupong og den portofrie konvolutten.

Tusen takk
Brenda

Relatert innhold

I denne oppgava skal du sammenlikne to nyere tekster om livet etter døden med en 2000 år gammel tekst om samme emne.

CC BY-NC-NDSkrevet av Brenda Peters. Rettighetshaver: Spartacus Forlag AS.
Sist faglig oppdatert 27.06.2018

Læringsressurser

Artikkel