Hopp til innhold

Kortfilm

Oslo Traffic

Et menneske er i trøbbel. Du må ta et valg. Skal du se bort? La være å hjelpe? Eller skal du hjelpe uten å ane hva konsekvensene blir? I Oslo Traffic blir tilfeldigvis to damer offer for et svært vanskelig etisk dilemma.

Handling

En kvinne venter på bussen idet hun hører skrik om hjelp. Hun løper bort til en bil, der hun ser en voldelig sex-kjøper gå løs en dame som er utsatt for menneskehandel.

Mannen går til angrep på begge to. Ved et uhell blir sex-kjøperen drept. De neste timene må kvinnene ta en rekke valg som vil prege dem for resten av livet.

Rett eller galt?

Oslo Traffic er en film som viser at det ikke alltid er like lett å definere hva som er rett og galt. Et etisk dilemma er når vi må ta valg og hensyn som kan være motstridende, eller fylt med tvil og usikkerhet. Det kan være situasjoner der vi ikke har et konkret fasitsvar på hva som er rett eller galt.

Å diskutere etiske dilemma kan hjelpe å fremme vår etiske bevissthet, vår forståelse for hverandre og for verden vi lever i.CC BY-SASkrevet av Mairi Macdonald. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 17.01.2020

Læringsressurser

Historiefortelling og dramaturgi