Hopp til innhold

Fagstoff

Viktige nettsteder for programmering

En stor del av programmering handler om å feilsøke og finne løsninger på problemer. Derfor kan det være nyttig å ha kjennskap til ulike nettsteder som kan være en støtte når man skal programmere.
Programmering i koder der tall og bokstaver er med. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

StackOverflow

StackOverflow er en slags kombinasjon av en spørretjeneste og et nettsamfunn. Her møtes utviklere og programmerere for å dele erfaringer og kunnskap med hverandre. Ved å bidra i nettsamfunnet gjennom å stille gode spørsmål eller svare på spørsmål vil man bli belønnet med mer funksjonalitet og høyere poengsum.
Stackoverflow.com

W3schools

W3schools er et nettsted med oppslagsverk og eksempler for flere ulike programmeringsspråk. Nettsiden har også en egen editor som gjør at man kan prøve de ulike eksemplene for å se hva som skjer når koden kjøres.
W3schools.com

GitHub

GitHub er et nettsted som tilbyr lagring av såkalt versjonskontroll for kode. Dette er et nettsted som er godt kjent blant utviklere. Det brukes til å holde orden på ulike versjoner av koden og til samarbeid med andre på samme kode. Selve systemet Git ble oppfunnet av finske Linus Torvalds, som er mest kjent for å stå bak operativsystemet Linux. Github.com

Code.org

Code.org er et nettsted som ble utviklet for å skape interesse for koding og gi folk muligheten til å lære seg det. På nettsidene til Code.org finner du ulike nettressurser og kurs som er tilpasset ulike aldre. Code.org står også bak initiativet Kodetimen, som er en verdensomspennende arrangement der én time skal være dedikert til koding.
Code.org

CC BY-SASkrevet av Jan Frode Lindsø.
Sist faglig oppdatert 28.02.2020

Læringsressurser

Programmering