Hopp til innhold

Arbeidsoppdrag

Skilt og bildekor til bedrift

Se for deg en bedrift, Digicurae, som driver med velferdsteknologi. Nå skal bedriften etablere seg i butikkområdet der du bor. Du får i oppdrag å utforme skilt til fasaden. De ønsker at logoen skal plasseres på veggen og eventuelt på vindu(er). I tillegg vil de ha dekor på varebilene sine.
Logo utformet som et kryss med firmanavnet Digicurae under. Illustrasjon.

Beskrivelse av bedriften Digicurae

Digicurae lager velferdsteknologi som gir mennesker nye muligheter til å klare seg i hjemmet på egen hånd, blant annet GPS for trygge spaserturer, varsling når pasienten forlater senga, fall-alarm, epilepsialarm, diabeteskontroll og trygg medisinering. Mennesker med demens kan få økt frihet ved hjelp av sporingsteknologi.

Digicurae er et fiktivt firma. Hvis du ønsker å utforme en egen logo, kan dette være en innledende del av oppgaven.

Gruppeoppgave

Samarbeid i grupper på tre elever. Bli enige om hvor i nærområdet dere ser for dere at Digicurae ønsker å etablere seg.

Del 1. Reglement

 1. La ei av gruppene ta kontakt med kommunen og spørre hvilke regler som gjelder for skilt på næringsbygg. Lag en kort oppsummering av det dere finner ut, og del med de andre.

 2. Bestem dere for hvilket bygg dere ønsker å bruke i denne oppgaven. Ta kontakt med gårdeier og spør hvilke krav dere må ta hensyn til hvis dere skal sette opp skilt på bygget deres. Oppsummer tilbakemeldingen.

 3. Del det dere har funnet ut, med klassen, og drøft hvilke rammer dette gir for oppdraget.

Oppgave 2. Arkitekturanalyse

 1. Hvordan vil dere beskrive arkitekturen i området bedriften skal etablere seg i? Ta egne bilder og skriv et notat hvor dere gjør rede for stilarter og farger som er brukt i området.

 2. Hva slags bebyggelse er tilstøtende bygg (butikker, leiligheter, annet)? Ta egne bilder og beskriv området i notatet.

 3. Hva slags materialer består byggets overflate av? Beskriv materialbruken og sett inn egne bilder i teksten.

 4. Ta bilder av bygget, og mål området hvor dere skal ha skilt. Dersom det er for høyt opp eller av en annen grunn utilgjengelig, må dere gjette dere til målene. Bruk en tometers tommestokk i dette arbeidet.

Gruppene presenterer observasjonene og analysen sin, og klassen drøfter resultatene.

Individuell oppgave: design

Lag et forslag til virksomhetsprofilering på bygget. Profileringen må være innenfor kommunens og gårdeiers krav. Bruk et bilderedigeringsprogram og manipuler inn dekor på en bil og bygg.

 1. Lag et forslag til dekor på en bil som gjenspeiler bedriftens identitet. Finn et bilde av en liten hvit varebil på internett. Bildet må ha lisens som gir deg lov til å bearbeide det.

En hvit varebil. Foto.
 1. Lag et forslag til skilting på bygningsmassen som er tilpasset arkitektur og miljø. Bruk bildet av bygget fra gruppeoppgaven.

 2. Lag små utprøvinger til bildekor og vindusdekor i folie. Bli enig med læreren din hvilken målestokk du bør bruke. Velg en dekor som du skjærer ut i folie, og monterer løsningsforslaget ditt.

Presentasjon

Presenter løsningsforslaget ditt for klassen. Under presentasjonen skal du begrunne følgende:

 • valg av konsept og materiale

 • valg av størrelse på logo

 • plassering av logo på bygg og bil

Relatert innhold

Velg en av oppdragsgiverne og lag en logo som består av et symbol og en typografisk del med navnet til bedriften.

CC BY-SASkrevet av Knut Ivar Andersen.
Sist faglig oppdatert 28.04.2022

Læringsressurser

Firmaprofilering