Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Dokumentasjon med bruk av bilder og film

I denne oppgaven skal du dokumentere din egen arbeidsprosess og produksjon av et produkt, ved hjelp av digitale verktøy. Du skal ta i bruk video og bilder i dokumentasjonsarbeidet. Det ferdige produktet skal bli en dokumentarfilm.
Ungdom med fotokamera. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Oppgave

Ta for deg en oppgave som du har jobbet med i programfag. Det er viktig at du har hatt en god arbeidsprosess og et ferdig produkt.

 1. Dokumenter prosessen ved bruk av film og bilder. Det er viktig å tenke kvalitet på bilder / film i tillegg til komposisjon, helhet, form og farge.
 2. Rediger bildene:
  • beskjær bildene, juster farge og lignende
  • egnede programmer kan være Photoshop, Picasa, Paint.net, GIMP eller lignende
 3. Rediger filmene:
  • klipp til, ta vekk lyd og lignende
  • egnede programmer kan være Movie Maker / iMovie eller lignende
 4. Sett inn bildene sammen med filmen som du har redigert. Det er viktig å tenke rekkefølge – at innholdet har en logisk progresjon og struktur. Du bør ha et bilde / en slide i starten av filmen som sier noe om hvilken oppgave du har dokumentert, og du kan godt ha noen overskrifter / kommentarer underveis (kan godt være knyttet til fagord innenfor form, materiale, fargevalg osv.).
 5. Legg til lyd og andre virkemidler for å få en god film.
 6. Vis filmen for klassen og snakk om de valgene du har foretatt med hensyn til redigering og virkemidler i filmen i tillegg til valg av digitale verktøy.

Innlevering og vurdering av:

 • Ferdig dokumentarfilm

Relatert innhold

Dokumentasjon handler om å beskrive hva du har gjort, og hva du planlegger. Det er viktig å dokumentere og kvalitetssikre egen produksjon og kompetanse.

CC BY-SASkrevet av Iselin Myklebust.
Sist faglig oppdatert 23.01.2019

Læringsressurser

Dokumentasjon og presentasjon