Hopp til innhold

Spillefilm

Lamborghini: The Man Behind the Legend

Lamborghini handler om en italiensk traktorprodusent som tar opp konkurransen med det legendariske bilmerket Ferrari. Målet er å lage verdens beste og vakreste bil. I tillegg til å handle om biler er det også en film om kjærlighet, drømmer og personlige tragedier.

Om filmen

Handlingen starter i den lille italienske byen Cento i tida etter andre verdenskrig.

Ferruccio Lamborghini, filmens hovedkarakter, har tjenestegjort som mekaniker i hæren. Etter at krigen er slutt, reiser han hjem til kjæresten Clelia og familiegården, med store planer om å begynne å produsere traktorer sammen med kompanjongen Matteo.

Filmdetaljer

  • År: 2022

  • Varighet: 1 time og 37 minutter

  • Manus og regi: Bobby Moresco

  • Skuespillere: Frank Grillo, Mira Sorvino, Gabriel Byrne

  • Opprinnelsesland: Italia, USA

Kappløp med Ferrari

Ferruccio møter uventede utfordringer på veien mot målet. Privatlivet preges av tragedie. Først dør kona i barsel, og ikke lenge etterpå tar vennskapet med Matteo slutt.

Til tross for motgangen fortsetter Ferruccio å følge drømmene sine. Han oppnår suksess med traktorene, og utover på 1960-tallet ønsker han å utfordre den legendariske bilprodusenten Ferrari. Dermed begynner det historiske kappløpet mellom Lamborghini og Ferrari.

Tematikk

Lamborghini forteller ikke bare den fascinerende historien om livet til en av Italias mest ikoniske bilprodusenter. Den utforsker også temaer som motgang, entreprenørskap, det å tørre å følge egne drømmer og hvilke konsekvenser suksess kan ha for personlige relasjoner.

Filmen tar oss med til Italia i etterkrigstida og gir et innblikk i bilindustriens teknologiske utvikling. I skolesammenheng kan filmen blant annet være relevant for teknologi- og industrifag og for arbeid med de tverrfaglige temaene folkehelse og livsmestring og bærekraftig utvikling.

CC BY-SASkrevet av Anne Cathrine Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 26.03.2024

Læringsressurser

Teknologi og etikk