Hopp til innhold

Dokumentarfilm

Fashion Reimagined

Fashion Reimagined handler om den britiske klesdesigneren Amy Powney. Amy er opptatt av å gjøre motebransjen grønnere og av hvordan vi kan produsere klær uten å bidra til å ødelegge miljøet. Tematisk passer filmen godt inn i det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling.

Filmdetaljer

  • År: 2022

  • Varighet: 1 time og 40 minutter

  • Regi: Becky Hutner

  • Medvirkende: Amy Powney

  • Opprinnelsesland: Storbritannia, USA

Om filmen

Fashion Reimagined er en dokumentar om klesdesigneren Amy Powney, som er sjefsdesigner for det britiske luksusmerket Mother of Pearl. Filmen er regissør Becky Hutners første helaftens dokumentar.

Amy er ingen stereotypisk klesdesigner. Hun kommer fra en familie av miljøvernere og er opptatt av at klærne hun skaper, skal være produsert på en miljøvennlig måte. Hun har aldri følt at hun passer helt inn i Londons moteverden, men samtidig hylles hun av bransjen.

Filmen handler i hovedtrekk om hvorvidt det er mulig for enkeltmennesker å utgjøre en positiv forskjell i den svært uetiske og forurensende motebransjen, som også er kjent for å utnytte billig arbeidskraft. Er det mulig å produsere klær på en bærekraftig og grønn måte?

Grønn klesproduksjon

Det produseres enorme mengder klær i verden hvert eneste år, og klesbransjen etterlater seg store mengder med avfall. Moteindustrien er altså en miljøversting som setter et altfor stort klimaavtrykk på planeten vår.

Inspirert av å ha vokst opp blant miljøvernere og av bøker som Ingen Logo av Naomi Klein, stiller Amy strenge krav til hvordan materialene klærne sys av, er framskaffet. Hun er også opptatt av å utjevne de sosiale forskjellene innenfor klesproduksjon og ønsker at arbeidsforholdene til dem som syr klærne, skal være gode og rettferdige.

Filmen egner seg godt i kunst, design og håndverksfag, og den kan tematisk være en relevant ressurs i arbeidet med det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling.

CC BY-SASkrevet av Anne Cathrine Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 11.04.2024

Læringsressurser

Miljø