Hopp til innhold

Dokumentarfilm

Screened Out

Dokumentarfilmen Screened Out utforsker hvorfor vi bruker så mye tid foran skjermer, og hvordan vi kan bruke teknologien bedre for å unngå stress og ensomhet. Oppdag filmskaper John Hyatts tanker om den digitale hverdagen og hva vi kan gjøre for å ha et sunnere forhold til teknologien rundt oss.

Om filmen

Screened Out er en dokumentarfilm fra 2020 av filmskaper John Hyatt. Her blir vi tatt med på en reise for å utforske hvordan den digitale verdenen påvirker livene våre.

John Hyatt ser blant annet nærmere på hvordan bruken av mobiltelefoner og nettbrett påvirker hvordan vi har det, og hvordan vi er sammen med andre.

Tematikk

Screened Out tar opp viktige temaer som skjermbruk og stress. Vi bruker stadig mer tid foran skjermer, og filmen forsøker å forklare hvorfor. Hvordan kan vi ha et sunt forhold til digital teknologi?

Filmen problematiserer hvordan vi bruker teknologi i hverdagen, og kommer med tips om hvordan vi kan være på skjerm uten å føle oss stresset eller ensomme.

Bruk filmen i ulike fag

Filmen kan være en nyttig ressurs i engelskundervisningen, i mediefag og i det tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring.

Dokumentaren kan for eksempel brukes som utgangspunkt for diskusjoner rundt utfordringer som ungdom står overfor i den digitale tidsalderen.

Videre åpner filmen for å utforske engelskspråklige ferdigheter gjennom diskusjoner om relevante og aktuelle emner.

CC BY-SASkrevet av Anne Cathrine Andersson og Ida Marie Stokkelien. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 14.12.2023

Læringsressurser

Kommunikasjon