Hopp til innhold

Spillefilm

Hva vil folk si

16 år gamle Nisha lever i to parallelle verdener. Hjemme med familien er Nisha ei god pakistansk datter. Ute med venner er hun ei vanlig norsk ungdomsjente. En dag bestemmer foreldrene hennes seg for å plassere henne hos slektninger i Pakistan. Filmen er regissert av Iram Haq.

Om filmen

Tenk deg at det livet du har sammen med vennene dine, og det du lever med familien, er totalt forskjellige. Dette er hverdagen til 16 år gamle Nisha. Hun befinner seg i en dobbeltrolle der hun veksler mellom å være ei vanlig norsk ungdomsjente og ei pliktoppfyllende pakistansk datter.

Da familien en dag tar Nisha på fersken med den norske kjæresten, ser familien ingen annen utvei enn å sende henne til Pakistan.

I rollen som Nisha gjør 18 år gamle Maria Mozhdah en solid og overbevisende skuespillerdebut. Rollen som faren til Nisha tolkes av den indiske skuespilleren Adil Hussain. Hussain har spilt i en rekke indiske og internasjonale filmer, blant annet i den Oscar-belønte Historien om Pi.

Hva vil folk si er regissør Iram Haqs andre spillefilm. Hun har tidligere regissert spillefilmen Jeg er din, som har vunnet flere priser på filmfestivaler over hele verden. Haq har også laget kortfilmen Skylappjenta.

Viktige problemstillinger

Hva vil folk si løfter mange viktige problemstillinger innenfor det tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring. Den kan blant annet brukes som utgangspunkt for å drøfte både kulturmøter og kulturkonflikter i det norske samfunnet.

Filmen åpner også for interessante diskusjoner om utfordringer ved tverrkulturell kommunikasjon og identitet.


Relatert innhold

CC BY-SASkrevet av Tina Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 22.04.2021

Læringsressurser

Menneskerettigheter