Hopp til innhold

Dokumentarfilm

Til Ungdommen

Til Ungdommen følger fire ungdomspolitikere fra sommeren 2009 til høsten 2011. 22. juli 2011 rammes Oslo og Utøya av terrorangrep. Flere av ungdommene opplever terroren på nært hold.

Om filmen

I utgangspunktet skulle Til Ungdommen være en film om norske ungdomspolitikere og om skolevalg. Gjennom filmens uforutsette møte med terrorangrepene 22. juli ble det også til en film om en av de grusomste hendelsene i nyere norsk historie.

Sana, Henrik, Haakon og Johanne er medlemmer av hvert sitt politiske ungdomsparti. Sana er med i Sosialistisk Ungdom (SU), Henrik i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Haakon i Unge Høyre og Johanne i Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF). 12. september 2011 skal det være stortingsvalg i Norge. Ungdomspolitikerne deltar i skoledebatter og forbereder seg til valgkampen.

22. juli 2011 er filmteamet først sammen med Johanne på Utøya. Etterpå reiser de for å møte Sana i Oslo sentrum. Sana står sammen med flere andre ungdommer ved Oslo sentralstasjon da det brått høres et kraftig smell. Det har gått av en bombe i Regjeringskvartalet. Ikke lenge etterpå meldes det på nyhetene at det er en mann som skyter på Utøya.

Om regissøren

Dokumentarfilmen Til Ungdommen er regissert av den norske filmskaperen Kari Anne Moe. Moe har også regissert dokumentarfilmen Pøbler som du kan se her på NDLA film.

CC BY-SASkrevet av Tina Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 21.06.2019

Læringsressurser

Trusler mot demokratiet