Hopp til innhold

Spillefilm

Louder than Bombs

Louder than Bombs handler om hvordan familien klarer seg etter at mor på tragisk vis dør i en bilulykke. Filmen har kjente skuespillere som Gabriel Byrne, Isabelle Huppert og Jesse Eisenberg i hovedrollene.

Handlingen

Rett etter at Isabelle Reed (Isabelle Huppert) har sluttet i jobben som krigsfotograf, dør hun i en bilulykke. Hun etterlater seg mann (Gabriel Byrne) og to sønner (Jesse Eisenberg og Devin Druid), og en rekke fotografier fra de krigene hun har dekket. Filmen starter tre år etter ulykken da det skal arrangeres en minneutstilling for henne. På minneutstilingen skal noen av hennes beste bilder stilles ut. Reeds journalistkollega gjennom flere år skal også skrive en minneartikkel om henne i The New York Times.

Isabelles yngste sønn, Conrad, er en enstøing som ikke sier stort, og som bruker store deler av fritiden på å spille dataspill. Faren sliter med å komme i kontakt med Conrad. Han er bekymret for hvordan Conrad vil takle å lese artikkelen som snart vil stå på trykk i avisen. Faren frykter at artikkelen vil antyde at Isabelles dødsfall ikke var en ulykke, men at hun tok sitt eget liv. Eldstebror Jonah, som nettopp har blitt far selv, kommer på besøk for å gjennomgå morens samling med bilder i forbindelse med minneutstillingen. Sammen med faren forsøker Jonah å finne ut av hvordan det egentlig står til med Conrad.

Filmspråk

I Louder than Bombs brukes bilder, lyd, lys og musikk stilsikkert for å skape stemning i filmen. Et annet trekk ved filmens fortellemåte, er hvordan vi blir kjent med karakterene. Vi blir blant annet kjent med karakterene, og med historien, gjennom en rekke tilbakeblikk til tidligere hendelser og gjennom innblikk i drømmer som de ulike karakterene har. På denne måten har filmen en glidende overgang mellom fantasi og virkelighet.

Filmfestivalen i Cannes

I 2015 deltok filmen i hovedkonkurransen ved filmfestivalen i Cannes. Det var da 36 år siden sist en norsk film konkurrerte om Gullpalmen. Anja Breien deltok med Arven i 1979.

Relatert innhold

CC BY-SASkrevet av Tina Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 21.08.2020

Læringsressurser

Filmanalyse