Hopp til innhold

Kortfilm

Generation Mars

Astrid er bare dager unna å dra til Mars. Hun har vunnet et realityshow hvor vanlige mennesker har konkurrert og forberedt seg i fem år for å sendes til Mars, uten mulighet for å kunne komme tilbake.

Handling

TV-teamet følger Astrid idet hun skal ta sitt siste farvel med jorda og dem hun er glad i. Filmen gir oss et emosjonelt innblikk i Astrids vanskelige reise mot noe potensielt større. Vi får også se hvordan TV-bransjen kynisk utnytter seg av den dramatiske avskjeden.

Om filmen

Generation Mars er en eksamensfilm fra Den norske filmskolen i 2016. Filmen ble samme år nominert til Student Academy Awards, eller Student-Oscars, som det blir kalt på folkemunne.

Reality som TV-konsept

Robinsonekspedisjonen i 1999 blir av mange regnet som den aller første norske realityserien. Siden den gang har sjangeren eksplodert. Interessen for å se hva helt vanlige mennesker gjør i uvante og vanskelig situasjoner, ser ikke ut til å avta. Showene blir gjerne bare større og mer sensasjonelle.

TV-selskapene har flere ganger fått kritikk for å utnytte unge mennesker for å få flere seere og klikk. I de fleste realityprogram får deltakere tilbud om samtale med psykolog.

Relatert innhold

CC BY-SASkrevet av Mairi Macdonald. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 21.01.2020

Læringsressurser

Filmanalyse