Hopp til innhold

Fagstoff

Ergonomi i restaurant- og matfag

Ergonomi er viktig i alle yrker. Som arbeidstaker har du ansvar for å ta vare på din egen helse, og arbeidsgiveren har ansvar for å legge til rette for deg slik at du unngår uheldige arbeidssituasjoner som kan gi deg plager og skader.

Se filmen og gjør oppgavene

  1. Gjør rede for begrepene ergonomi, belastningsskader og muskel- og skjelettplager.
  2. Ta for deg tre yrker innenfor restaurant- og matfag. Beskriv hvilke utfordringer du tror disse tre yrkesgruppene har i sitt daglige arbeid.
  3. Lag gode råd for ergonomiske prinsipper til fagarbeidere i de tre yrkene du har valgt. Lag en plakat eller en digital plakat med rådene dine.
  4. Beskriv hvilke utfordringer du ser på skolen eller arbeidsstedet ditt når det gjelder ergonomi og HMS innenfor
  • hjelpemidler til tunge løft
  • arbeid på kjøle/frys
  • varelevering
  • varme og tunge kjeler/bakker
  • tilpassede arbeidsbenker
  • gulv og sikkerhet
CC BY-SASkrevet av Hege Nikolaisen.
Sist faglig oppdatert 01.04.2020

Læringsressurser

HMS, ergonomi og verneutstyr