Hopp til innhold

Arbeidsoppdrag

Planlegg, presenter og lag en sunn lunsj

Oppgaven er basert på en case hvor du skal planlegge, tilberede og presentere en sunn lunsjrett. Dere kan velge å invitere gjester eller servere og presentere maten for hverandre.
 Foto av en rett bestående av grovt brød med posjert egg, stekt sopp og assortert salat.

Informasjon om oppgaven

Alle hjelpemidler er tillatt, men husk å være kritisk til hvilke kilder du velger oppskrifter fra.

Tidsbruk:

  • 1 time til å finne oppskrifter
  • 1 time til å planlegge presentasjonen
  • 1 kjøkkenøkt til å tilberede maten, presentere den og spise rettene

Du kan jobbe på egen hånd eller i gruppe; vurder det sammen med læreren din.

Case

Du er ansatt som kokk ved Monicas kjøkken. På mandag venter dere en gruppe spisegjester som er veldig opptatt av sunt kosthold. De ønsker derfor å få servert en lunsj som er i tråd med hva som antas å være et sunt kosthold.

  • Du har fått ansvaret for å tilberede maten til disse gjestene. Maten skal serveres på tallerken.
  • Før servering skal du presentere for gjestene hva du skal servere, og hvorfor du har valgt å servere det du gjør.

Oppgave

Teori

  • Finn ut hva som menes med et sunt kosthold.
  • Finn oppskrifter på en eller flere sunne retter.
  • Lag en kort presentasjon der du forteller gjestene/medelevene dine hvorfor retten du har valgt, er sunn.

Praksis

  • Bruk kreativiteten og kunnskapen din og råvarer som er aktuelle for sesongen, til å tilberede en sunn og god lunsj.
  • Presenter retten din.
CC BY-SASkrevet av Unni Kulhuset Granheim og Monica Sandnes.
Sist faglig oppdatert 25.06.2018

Læringsressurser

Ernæring, helse og livsstil