Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Filetering av fisk

Det finnes flere måter å filetere fisk på. Her skal du se på de ulike metodene for å filetere laksefisk, torskefisk og flatfisk.
En rødspette blir filetert. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Oppgave

Se gjennom filmene som tar for seg filetering av laks, torsk og flatfisk, og svar på spørsmålene.

  1. Hvordan kan du vurdere kvaliteten på en fisk og bedømme hvor fersk den er?

  2. Fortell kort hvordan du vil gå fram for å filetere laks.

  3. Fortell kort hvordan du vil gå fram for å filetere torsk.

  4. Fortell kort hvordan du vil gå fram for å filetere flatfisk.

  5. Hva kan du gjøre for å hindre at det blir mye svinn?

  6. Hva vil du gjøre med avskjæret fra fisken?

CC BY-SASkrevet av Einar Martin Kålen og Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 02.11.2022

Læringsressurser

Filetering