Hopp til innhold

Fagstoff

Tilberedning av kamskjell

I Norge har vi fantastisk gode kamskjell med en mild og søtlig smak. Denne delikatessen passer ypperlig som forrett, men kan også serveres som hovedrett.

Tilberedningsmetoder

Kamskjell trenger lite varmebehandling og egner seg derfor godt til et kort opphold i stekepanna eller på grillen. Skjellene må ikke varmebehandles for lenge, for da kan de få en gummiaktig konsistens.

Kamskjell kan også serveres rå, for eksempel som sushi, carpaccio eller tartar.

Rense kamskjell

Steke kamskjell

  1. Rens kamskjellene, slik at du sitter igjen med de hvite musklene.

  2. Varm ei panne, ha i litt nøytral olje, og legg i kamskjellmusklene.

  3. Stek skjellene på den ene siden på middels til høy varme, slik at de får en fin, gyllen farge. Krydre med salt og pepper.

  4. Snu skjellene, og ha i litt smør og et knust hvitløksfedd med skall. Krydre med salt og pepper også på denne siden, og press over noen dråper med sitronsaft.

Ikke stek kamskjellene for lenge. De skal ikke være helt gjennomstekte. Hele stekingen skal ikke ta mer enn 2–3 minutter, avhengig av størrelsen på muskelen.

CC BY-SASkrevet av Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 20.09.2021

Læringsressurser

Skalldyr