Råvare, produksjon, salg og service (RM-KOS vg2)
Felles programfag sammen med:Bransje og arbeidsliv (RM-KOS vg2)
Råvarer og produksjon
Enten du vil bli kokk, servitør eller ferskvarehandler, må du ha god kunnskap om ulike råvarer og tilberedningsteknikker, næringsinnhold og en bærekraftig produksjon.
Metningsgarnityr
Metningsgarnityret er den delen av måltidet som skal gi metthet, og det mest brukte er poteter, pasta, ris og brød. Det har også blitt vanligere å bruke andre typer metningsgarnityr, som bønner, linser, couscous og polenta for å nevne noen.
Belgfrukter og korn
Tradisjonelt er det poteter, pasta og ris som har hatt rollen som metningsgarnityr, men det har etter hvert blitt mer vanlig å variere med ulike typer. Råvarer som bønner, linser, bulgur, couscous og byggryn er eksempler på nyere typer metningsgarnityr.