Vinlære
Etter å ha lest om vin skal du vite en del om det. Her kan du teste kunnskapene dine.
![Bilde av en vinflaske som dekanteres ved at vinen helles forsiktig over i en karaffel. Foto.](https://api.ndla.no/image-api/raw/20050627-172840-sf.jpg?width=1024)
Spørsmål om vin
Hva er vin?
Hvorfor skal du som elev på kokk- og servitørfag lære om vin?
Vi bruker tre deler av druen til vinproduksjon: skallet, kjøttet og steinen. Hva gjør de ulike delene i vinproduksjon?
Hva er garvestoff/tanniner?
Hvor lenge har det vært vinproduksjon?
Hvor på jordkloden kan det dyrkes vin?
Hvorfor er det viktig å beskjære vinranken?
Hva betyr vinifikasjon?
Når er vinhøsten på den nordlige halvkule?
Hvordan produseres rødvin?
Hvordan produseres hvitvin?
Hvordan produseres musserende vin?
![Vinranker. Riesling. Foto.](https://api.ndla.no/image-api/raw/20100204-223202-sf.jpg?width=1024)
CC BY-SASkrevet av Hege Amdahl, Einar Martin Kålen og Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 02.06.2021