Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Vinlære

Etter å ha lest om vin skal du vite en del om det. Her kan du teste kunnskapene dine.
Bilde av en vinflaske som dekanteres ved at vinen helles forsiktig over i en karaffel. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Spørsmål om vin

  1. Hva er vin?

  2. Hvorfor skal du som elev på kokk- og servitørfag lære om vin?

  3. Vi bruker tre deler av druen til vinproduksjon: skallet, kjøttet og steinen. Hva gjør de ulike delene i vinproduksjon?

  4. Hva er garvestoff/tanniner?

  5. Hvor lenge har det vært vinproduksjon?

  6. Hvor på jordkloden kan det dyrkes vin?

  7. Hvorfor er det viktig å beskjære vinranken?

  8. Hva betyr vinifikasjon?

  9. Når er vinhøsten på den nordlige halvkule?

  10. Hvordan produseres rødvin?

  11. Hvordan produseres hvitvin?

  12. Hvordan produseres musserende vin?

Vinranker. Riesling. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu
CC BY-SASkrevet av Hege Amdahl, Einar Martin Kålen og Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 02.06.2021

Læringsressurser

Vin