Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Druesorter

Det finnes mange druesorter som brukes til vin. Hvilken sort som brukes i vinproduksjon, har mye å si for hva slags vin man ender opp med.
Druer på vinstokk. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Individuell oppgave om druesorter

I denne oppgaven skal du lage en presentasjon av to druesorter: én hvit og én rød. Presentasjonen skal du holde for resten av klassen, slik at de andre elevene lærer om dine druesorter.

Presentasjonen skal inneholde

  • bilde av druene

  • smak og lukt på druene

  • hvilke viner druene egner seg til / brukes til å lage

  • om druene brukes til endruevin eller flerdruevin

  • hvilke land druene dyrkes i

  • hvilket klima druene trives best i

  • kjennetegn på druene (farge, tanniner, størrelse, tykt/tynt skall)

  • om druene passer til lagringsvin

Vurdering

Du blir vurdert med karakter. Grunnlaget for vurderingen er presentasjonsteknikk, faglig innhold og om du har svart på spørsmålene.

Aktuelle druesorter

Rød

Hvit

Syrah

Sémillon

Merlot

Chardonnay

Gamay

Gewürztraminer

Tempranillo

Riesling

Cabernet sauvignon

Chenin blanc

Sangiovese

Pinot gris

Zinfandel

Alvarinho

Nebbiolo

Assyrtiko

Pinot noir

Glera

Garnacha

Grüner Veltliner

Cabernet franc

Druer. Kollasj.
CC BY-SASkrevet av Hege Amdahl og Einar Martin Kålen.
Sist faglig oppdatert 02.06.2021

Læringsressurser

Vin